Beste elsykkel 2024

- 5 tips for å velge riktig og ekspertråd for ulike behov


Denne artikkelen vil hjelpe deg å forstå forskjellene mellom elsykler og å velge den riktige sykkelen for deg fra det brede utvalget av elsykler som er tilgjengelig hos Sportproffen. Vi har solgt over 30 000 elsykler i Norden, og våre dyktige elsykkeleksperter har skrevet denne guiden med denne informasjonen i tankene.

 

I denne veiledningen svarer vi på følgende spørsmål:

  • Hvem passer en elsykkel for?
  • 5 tips for å sammenligne elsykler:
    • Effekten av din bruk - hva slags elsykkel passer for meg?
    • Hva er det riktige valget for din sykkel?
    • Batteri
    • Hvordan velge størrelse på sykkelen din
    • Tilbehør
  • Ekspertenes anbefalinger: en god elsykkel for deg
    • Elsykler med best valuta for pengene
    • Den beste elsykkelen for pendling
    • Beste elsykkel for offroadkjøring
    • Beste elsykkel for byen

Hvem er en elsykkel for?

Elsykler passer for brukere i alle aldre og størrelser, uavhengig av kondisjonsnivå, enten de skal sykle noen få kilometer eller 100 kilometer. Elsyklene som selges i treningsbutikken er el-assisterte sykler, som er klassifisert som vanlige sykler i trafikken og som også kan brukes av personer under 18 år. Det kreves ikke noe spesielt førerkort for å sykle på elsykkel, ettersom den ikke har et gasshåndtak som man kjenner fra mopeder og sparkesykler. Elsykler har som regel en vektbegrensning, men som regel finnes det en modell som passer for alle størrelser.

5 tips for å sammenligne elsykler - eksperttips

I denne delen gir ekspertene våre sine beste tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe elsykkel. Vi har intervjuet eksperter på vedlikehold av elsykler, samt mangeårige sortimentssjefer og elsykkeldesignere.

Oppsummert er dette områdene som skal sammenlignes:

  1. Spesifiser hva du skal bruke elsykkelen til, dvs. hva slags terreng, hvor lange distanser og når på året du har tenkt å bruke den.
  2. Bestem deg for om du vil spare eller investere i motoren, dvs. trenger du mye kraft eller er det nok med et mer moderat dreiemoment, og er plasseringen av motoren viktig for deg?
  3. Hvor ofte vil du lade batteriet på elsykkelen, og vil du at det skal være integrert i sykkelrammen?
  4. Velg riktig størrelse i forhold til din høyde for å ivareta ergonomien.
  5. Speil behovet for tilbehør i forhold til hva du skal bruke sykkelen til - er det for eksempel viktig for deg å ha et bagasjebrett?
Klikk på lenkene i listen for å lese mer om disse temaene.

Hvilken type elsykkel du bør velge - hvilken innvirkning brukstypen har på ditt valg

Bruksområdet avgjør i stor grad hva slags elsykkel du bør kjøpe, så det første du bør tenke på er hva slags kjøring og terreng du skal kjøpe elsykkel til. Nesten alle typer elsykler egner seg til vanlig pendling og hverdagsbruk, for eksempel urbane elsykler, elektriske terrengsykler og elektriske fatbikes. Jo mer krevende bruken av elsykkelen er, desto mer spesialbygde egenskaper kreves det, for eksempel rammegeometri eller komponenter.
(BILDE)
Den elektriske bysykkelen er et praktisk transportmiddel for både korte og lange reiser; for bysykling, pendling, shopping, camping og rekreasjonssykling. Kjørestillingen på disse elsyklene er generelt avslappet og oppreist, noe som gjør det lettere å følge trafikken i byen. Urbane elsykler er designet med tanke på komfort og praktisk bruk. Modeller som er designet for bysykling kan ha en lav ramme for enkel påstigning og en sittende kjørestilling. En mer oppreist kjørestilling er ikke optimal med tanke på luftmotstand eller når du trenger å sykle fortere enn assistansens grense på 25 km/t. Eksempel på en elektrisk bysykkel: FitNord Ava 200

En elektrisk terrengsykkel er det riktige valget for skogsveier, stier og mer krevende terreng. Med sin sporty kjørestilling og stabile følelse velger flere denne typen elsykkel også for bysykling og pendling. Den elektriske terrengsykkelen er derfor et ekte multifunksjonelt verktøy, egnet for pendling og hobbyer året rundt. El-assisterte terrengsykler er tilgjengelige i både fulldempede og stive modeller for mer krevende terrengbruk, og i mange tilfeller har motoren høy dreiemomentkapasitet fordi det trengs mer kraft i kupert terreng. Både elektriske og organiske versjoner leveres vanligvis ikke med skjermer eller presenning. Eksempel på en elektrisk terrengsykkel: FitNord Ranger 500

En elektrisk fatbike er en mer robust versjon av en terrengsykkel, designet for å sykle under ekstreme forhold som dyp snø, gjørme eller sand. Sykkelen har fått sitt navn på grunn av de brede dekkene, og er spesielt populær for lange turer i naturen. Fatbike-elsykler har bredere dekk enn vanlig, slik at de enkelt kan forsere hindringer og også fungere som en fjæring. Den elektriske fatbiken er elsyklenes monstertruck! Eksempel på en elektrisk fatbike: FitNord Rumble 300

Elektriske hybridsykler kalles også elektriske touring-sykler, og refererer vanligvis til bysykler med et større batteri og en litt mer sportslig kjørestilling. Begrepet «hybrid» refererer til tross for navnet ikke til en elsykkel, men til det faktum at modellene kombinerer egenskaper fra ulike trender, som for eksempel SUV-er eller en standard bysykkel. Ofte er for eksempel rammen høyere enn på en bysykkel, men motormomentet kan være på nivå med en bysykkel. En touring-elsykkel kan sykle lengre distanser på én lading og har ofte viktig tilbehør. De egner seg bedre til pendling, der det meste av turen foregår uten stopp og i hastigheter over 25 km/t, når motoren ikke har lov til å assistere. Eksempel på en elektrisk hybridsykkel: FitNord Venture 300

Elsykkelmotor - effekt, dreiemoment og posisjon i bruk

Det er elsykkelmotoren som er ansvarlig for assistansen. Motoreffekten uttrykkes alltid i watt. Når du vurderer hvor mye assistanse en elsykkel vil gi, er det viktig å huske på at i Norge og EU er den maksimale effekten på en elsykkel 250 W, og den maksimale motorassisterte hastigheten på en elsykkel er 25 km/t. Du kan tråkke fortere enn dette, men motoren i seg selv vil ikke hjelpe deg fortere enn dette. Motoren vil hjelpe deg med de mest krevende behovene, som å starte fra stillestående, i oppoverbakker og motvind, men mesteparten av tiden sykler du for egen maskin - du vil bare ikke merke det på grunn av den lave belastningen. Faktisk kan anstrengelsen ved elsykling sammenlignes med å gå.

Watt alene forteller ikke hvor godt en motor vil prestere, for eksempel i oppoverbakker. Derfor blir motorer vanligvis også oppgitt i newtonmeter (Nm) dreiemoment. Jo høyere Nm, desto kraftigere er motoren, og desto mer egnet er den til å trekke last. Spesielt når du beveger deg sakte over utfordrende terreng, er et høyt dreiemoment til stor hjelp. Elsykler har vanligvis et dreiemoment på 30-90 Nm, og de kraftigste motorene har et dreiemoment på opptil 100 Nm.

På de fleste elsykler er motoren enten plassert bak på sykkelen (baknavs motor) eller i midten, der kranken og pedalene er plassert (krankmotor). På noen modeller kan motoren også være plassert i navet foran (frontmotor). Motorens plassering påvirker sykkelens tyngdepunkt og kjørefølelsen.
(BILDE)

Baknavs motor

En av de rimeligste motortypene på elsykler er baknavs motoren, som er montert på det bakre navet. Baknavs motoren gir utmerket følelse for enkel kjøring og er stille i drift. Baknavs motoren bruker færre drivlinjekomponenter som tannhjul og kjeder enn krankmotoren, fordi den ikke trekker i kjedene slik midtmotoren gjør, men skyver sykkelen fremover. Tyngdepunktet på en elsykkel med bakhjulsmotor ligger bak, noe som kan påvirke manøvreringsevnen, for eksempel ved krevende terrengkjøring der bakenden må lettes når du skal krysse et hinder. Til grunnleggende bruk er bakhjulsdrift et utmerket valg takket være den gode følelsen og den lavere prisen.

Krankmotor

Krankmotoren er det vanligste alternativet. Den egner seg godt til sportslig sykling, ettersom tyngdepunktet er plassert i midten og lavt. Dette gjør elsykkelen stabil og enkel å håndtere. Den største fordelen med en krankmotor er det høyere dreiemomentet og muligheten til å bruke sykkelens girkasse som en del av en passende kraftoverføring. Akkurat som musklene i beina dine fungerer elmotoren optimalt innenfor et bestemt turtallsområde, og ved å justere giringen kan du gjøre det lettere å holde seg innenfor dette området. De er vanligvis teknologisk avanserte og gir en naturlig følelse og rask respons på variasjoner i pedalkraften. Elsykler med krankmotor er ofte dyrere, men har vanligvis komponenter av høyere kvalitet. En sykkel med krankmotor sliter mer på girkassen, så det er viktig å rengjøre, smøre og vedlikeholde kjeder og tannhjul oftere enn på en sykkel med baknavs motor.

Frontmotor

Frontmotoren er vanligvis den billigste løsningen, siden den kan monteres på nesten alle sykler. Frontmotoren kan påvirke styringen av elsykkelen, og sykkelen kan være vanskelig å kontrollere på glatt underlag. Med en frontmontert elsykkel ligger tyngdepunktet foran, og dreiemomentet fra motoren belaster forgaffelen, med risiko for at forgaffelen kan svikte over tid. Det anbefales ikke å montere motoren foran på fjærgaffelen.

Hva er et godt elsykkelbatteri?

Batteriets kapasitet påvirker kjørelengden. Batterier finnes i både ikke-integrerte og integrerte versjoner - det integrerte batteriet er integrert i rammen, mens de billigere ikke-integrerte modellene stikker litt ut fra rammen. Innholdet i begge batteriene er fortsatt det samme, og nesten alle batteriene er basert på litium-ion-celler, mens de gamle blysyrebatteriene er faset ut.
(BILDE)
Batteriets kapasitet forteller deg hvor langt du kan kjøre på én lading. Som en generell regel vil en høyere kapasitet vare lenger. Batterilevetiden kommuniseres ved hjelp av rekkevidden, som er en beregnet verdi for en gjennomsnittsbruker under optimale forhold. I kaldt vær, kupert terreng, kjøring med mye assistanse og tyngre last vil batterilevetiden reduseres i forhold til den optimale verdien.

Det er enkelt å lade batteriet: Batteriet lades med laderen som følger med elsykkelen, med den ene pluggen koblet til batteriet og den andre til stikkontakten. Avhengig av batteriets størrelse og laderens effekt tar det mellom 3 og 6 timer å lade batteriet. Et større batteri må også lades sjeldnere, slik at det slites mindre over tid og beholder sin maksimale kapasitet lenger. Generelt lover produsentene at et batteri vil beholde 80 % av sin maksimale kapasitet i løpet av tre år.

Batterikapasiteten uttrykkes i watt-timer (Wh). Spesielt for sykler som kjøpes for lengre distanser, bør batterikapasiteten også tas med i betraktningen. Men hvis du bare skal sykle kortere distanser, for eksempel handleturer og korte pendlerturer, kan du klare deg med et mindre batteri, for eksempel kan elsykkelen Ava 200 i den lavere prisklassen sykle opptil 110 km på én lading.

Hvor langt holder et elsykkelbatteri på én lading?

Jo større batteriet er, desto høyere er kapasiteten, dvs. desto lengre driftstid per lading. I gjennomsnitt bruker et elsykkelbatteri mellom 50 og 150 km på å lades. Dette er en beregnet verdi for en gjennomsnittsbruker under optimale forhold. Det finnes også batterier på opptil 1000 Wh, med en rekkevidde på 200 km. Hvis syklisten ikke deltar i syklingen ved å tråkke med lav effekt, kan forbruket være mer enn 10 Wh/km, mens det for aktive syklister kan være godt under halvparten. Hvis rekkevidden er et problem, kan du alltid beregne grensen i henhold til det høyeste forbruket ved å dele batteristørrelsen på ti. På lengre turer spiller batterilevetiden en større rolle, men en stor batterikapasitet gir også trygghet i hverdagen og spesielt ved vintersykling. I minusgrader kan batterikapasiteten synke med opptil 30 %, så om vinteren er det lurt å ha mer enn den minste batterikapasiteten som trengs, ettersom piggdekk og snø øker forbruket og kaldt vær tærer på kapasiteten.

Hvilken størrelse på elsykkel bør du velge?

Når du kjøper en elsykkel, er det svært viktig å ta hensyn til rammens størrelse i forhold til brukerens mål. Størrelsen på rammen påvirker kjørekomforten, kontrollerbarheten og til og med sikkerheten til elsykkelen. Det finnes flere forskjellige rammestørrelser for brukere av ulik høyde. Mer presise justeringer kan gjøres ved å justere høyden på setet og avstanden og høyden på styret. På produktsidene til elsyklene i fitness-serien er det under størrelsesvariasjonene angitt hvilken høyde produktet passer til.

Det er en viss overlapping mellom størrelsene. Du kan for eksempel ha to størrelser: en 46 cm ramme og en 51 cm ramme, begge med 28-tommers hjul. Den anbefalte høyden for en rytter på 46 cm er 155-175 cm, og for en rytter på 51 cm er den anbefalte høyden 168-185 cm. I dette tilfellet passer begge rammestørrelsene til en person som er mellom 168 og 175 cm høy. Vi anbefaler at du velger den størrelsen du kommer nærmest: For eksempel vil en bruker på 169 cm synes det er lettere å velge størrelse 46 cm, mens en større størrelse er tryggere for en bruker på 174 cm.

En for stor ramme fører ofte til en mer tilbakelent kjørestilling og en for liten ramme til en mer sittende stilling. Generelt vil justeringer av sadelpinnen bidra til å justere ergonomien for beina, og en justerbar styrebrakett vil bidra til å justere posisjonen for rygg og armer. Endring av styrebraketten gjør alltid sykkelen litt større, men det er ofte vanskeligere å redusere størrelsen på en sykkel som er for stor, spesielt hvis salen er for høy i minimumsposisjonen. Det viktigste er at du kan kontrollere sykkelen på en trygg måte, og at kroppen din ikke utsettes for feil og belastende kjørestillinger, for sykling er ment å være en nytelse.

Tilbehør til elsykler - lys, reflekser, låser, skjermer og bremser til elsykler

Med riktig utstyr er en elsykkel et svært trygt transportmiddel. Det er lovpålagt at sykler skal ha lys både foran og bak og reflekser i alle retninger. På de fleste elsykkelmodeller er lys og reflekser standardutstyr, men de kan også fås som ekstrautstyr. På nesten alle FitNords elsykler får lysene strøm fra sykkelbatteriet, slik at du ikke trenger å bytte batterier eller lade separate lyspærer.

Siden en elsykkel er et kjøretøy som beveger seg raskt, må bremsene ha nok kraft til å stoppe. Moderne elsykler av høy kvalitet er utstyrt med skivebremser som er pålitelige og effektive under alle forhold. Det finnes mekaniske og hydrauliske skivebremser; mekaniske skivebremser bruker en kabel for å aktivere bremsene, mens hydrauliske skivebremser bruker trykket fra oljen i bremseslangen for å gi bremsekraft. Hydrauliske skivebremser egner seg for helårsbruk, men du bør huske å holde dem tørre slik at de ikke vibrerer når du bremser. FitNord-syklene bruker bremser fra Shimano, den største produsenten i bransjen, som er ekstremt pålitelige og praktisk talt vedlikeholdsfrie. Hvis bremsene dine trenger lufting, kan du gjøre det hjemme eller på nesten alle sykkelverksteder.

Elsykler har ofte et display som gir deg mulighet til å sjekke assistansenivået og annen informasjon du måtte trenge. Nesten alle modeller viser også informasjon som tilbakelagt distanse, batterinivå og aktiv hastighet. Dyrere modeller kan ha tilleggsfunksjoner som GPS-sporing. Det lønner seg å velge en modell med et display som passer dine behov: For de som ønsker et enkelt brukergrensesnitt, er det nok med en enkel svart-hvitt skjerm som viser batterinivå og assistansenivå. Den mer aktive syklisten vil kanskje foretrekke den mer allsidige skjermen som finnes på for eksempel FLYER-sykler, med funksjoner som ruteplanlegging, avstand i kilometer, sving-for-sving-navigasjon under sykling, innkommende anrop, værmelding og til og med pulsmåling når du har på deg pulsbelte.

Anbefalinger fra våre eksperter

Teamet hos Sportproffen består av ekte elsykkelproffer, fra produktsjefer til produktdesign og vedlikehold av elsykler. Basert på mange års erfaring har de utviklet en liste over anbefalte elsykler i ulike kategorier.

Elsykler med best valuta for pengene

Vi har valgt ut de mest prisgunstige elsyklene i tre priskategorier: lav, middels og premium. Disse elsyklene har utmerkede tekniske egenskaper i forhold til prisklassen, og de kan brukes av nesten alle.

Den rimeligste elsykkelen til den beste prisen:

FitNord Ava 200 bysykkel - det perfekte valget for hverdagssykling
(BILDE)
Viktig produktinformasjon oppsummert:
  • Lav unisex-ramme, ergonomisk og lett å klatre på ryggen
  • Avtakbart 540 Wh batteri, opptil 110 km rekkevidde under optimale forhold
  • 5 nivåer av assistanse opp til 25 km/t
  • Ingen forsikring kreves
  • Enkel å bruke, justerbar med knapper på skjermen
  • Inkluderer lys, skjermer, bagasjebrett og lader

Erfaring med FitNord Ava 200 elsykkel:

⭐⭐⭐⭐⭐

Høy kvalitet og slitesterk

Vi har en tidligere Ava 200 som har blitt brukt til pendling både vinter og sommer. Denne nye oppdaterte modellen har mange gode løsninger. Jeg endte opp med å kjøpe en Ava 200 til meg selv på grunn av karosseriet. På mange andre modeller er rammen vanskelig for meg når foten ikke løfter seg. Nå en mindre rammemodell til meg selv. Jeg var allerede fornøyd med den forrige modellen. Det har vært pålitelig. Jeg anbefaler produktet på det varmeste!

-Heidi K.

⭐⭐⭐⭐⭐

Fungerer hvor som helst.

En flott sykkel for prisen. Vi kjøpte den til min kone for snart to år siden, og den har nesten 3000 km på klokken. Brukes til pendling hele året og i de krevende delene av Sipoonkorvi gnir de seg i øynene når de møter andre mennesker. Bestemors sykkel i skogen! Men det er ikke noen bestemorsykkel. Ikke noe galt med å bruke den hele tiden. Lett å sykle og god ergonomi. Jeg anbefaler den.

-Olavi L.

Den mest prisgunstige elsykkelen i mellomprisklassen

FitNord Ava 300 bysykkel - et smart og pålitelig valg for lengre reiser
(BILDE)
Viktig produktinformasjon oppsummert:
  • Integrert 720 Wh-batteri med Samsung-celler, opptil 150 km rekkevidde under optimale forhold
  • Optimalisert for Nordenss varierende værforhold, egnet for bruk året rundt
  • 45 Nm baknavs motor kan håndtere selv kupert terreng
  • 5 nivåer av assistanse opp til 25 km/t
  • Ingen forsikring kreves
  • Tydelig LCD-skjerm viser avstand, hastighet og batterinivå, med brukervennlige betjeningsknapper for assistanse
  • Inkluderer lys, skjermer, bagasjebrett og lader

Erfaring med FitNord Ava 300 elsykkel:

⭐⭐⭐⭐⭐

En helt strålende ting.

Sykkelgleden har kommet tilbake etter mange års savn. Et flott spill, spesielt for den som ønsker en relativt rolig sykkeltur. Den eneste ulempen er at du ikke kan finne en naturlig posisjon for høyre hånd når girhåndtakene kommer i veien.

-Jari L.

⭐⭐⭐⭐⭐

Alt har vært bra.

Bremser, gir, lys, ingen klager. Kjørelengde i løpet av sommeren var omtrent 1600 km, og det var veldig gøy. Noen venner har prøvesyklet sykkelen min, og de var fornøyde og overrasket over hvor lett den er å sykle.

-Max, Kuopio

Den mest prisgunstige premium elsykkelen

FitNord Ava 500 bysykkel - for syklisten som ønsker en førsteklasses sykkelopplevelse
(BILDE)
Viktig produktinformasjon oppsummert:
  • Batteri med høy kapasitet tåler nordiske værforhold - opptil 160 km rekkevidde under optimale forhold
  • Kraftig motor med 80 Nm dreiemoment som ikke stopper selv i de bratteste bakkene!
  • Passer ikke bare til hverdagskjøring, men også til camping og pendling - nesten hvor som helst!
  • 5 nivåer av assistanse opp til 25 km/t
  • Ingen forsikring kreves
  • Virkelig brukervennlig fargeskjerm
  • Designet og montert i Finland!
  • Inkluderer lys, skjermer, bagasjebrett og lader

Erfaring med FitNord Ava 500 elsykkel:

⭐⭐⭐⭐⭐

En sterk anbefaling

Jeg har ikke rørt en sykkel på et par år, men takket være denne sykkelen har jeg gjenoppdaget min entusiasme! Det er en kvalitetssykkel som ikke føles for tung selv i de lengste stigningene. Sykkelen i seg selv er ikke for tung å håndtere.

-Yleinen K.

⭐⭐⭐⭐⭐

Morsom lek

Nå har jeg kjørt mine første tjue kilometer, og det er veldig gøy. Det er min første egen elsykkel og jeg har ikke prøvesyklet mer enn det, så det er ganske annerledes nå, spesielt i lange bakker når man ikke trenger å knote rundt for livet. Testet nå på både asfalt og grus, og begge har en god følelse. Fikk hjelp fra butikken til å justere girene, men det har blitt gjort med alle de tidligere syklene.

-Ellis

Den beste elsykkelen for pendling

Pendling er en av de vanligste grunnene til å kjøpe elsykkel. Elsykkelproffene i butikken valgte to ulike prisnivåer for pendling. Det ble lagt vekt på at sykkelen skulle tåle aktiv bruk, og at kjørekomforten var garantert. Lang rekkevidde er også viktig, slik at du slipper å grave frem laderen hver dag.

Den beste og rimeligste elsykkelen for pendling

FitNord Venture 300 elsykkel - en stilig pendlerkompanjong
(BILDE)
Viktig produktinformasjon oppsummert:
  • Batteri med høy ytelse - opptil 150 kilometer på én lading
  • Allsidig valg: kombinerer det beste fra offroad- og bysykler
  • Kraftig baknavs motor på 45 Nm for 5 forskjellige assistansenivåer for pendling
  • Sporty ramme, ergonomisk kjørestilling
  • Ingen forsikring kreves
  • Utmerket tilbehør: Spanninga front- og baklykter, skjermer og bagasjebrett - enkelt å montere bagasje
  • Låsbar fjærgaffel som filtrerer støt og vibrasjoner i håndleddene på ujevne veier
  • Allsidig for hverdagsbruk, camping og offroad

Erfaringer med elsykkelen FitNord Venture 300:

⭐⭐⭐⭐⭐

Et virkelig vellykket kjøp.

Jeg har nettopp fullført ett år på elsykkelen min, jeg har nå kjørt, 2700 km. Sykkelen går som en drøm, ikke den minste klagen. Jeg hadde piggdekk om vinteren, og det spilte bra selv i minusgrader. God avtale. Fitnord Venture 300

-Perttuli

⭐⭐⭐⭐⭐

Sykkel ved behov.

Høy kvalitet og funksjonell. Litt retro, men enkelt er vakkert. Pendlingen min, som er 6 km en vei, strakte seg til en 52 km testtur den første ettermiddagen :) Ingen intensjon om å gå inn i skogen for å sykle, så formålet og kjørestillingen avgjorde valget. Asfalt og urbane forhold er flotte. For meg, en mye mer moden bruker, en veldig god sykkel.

-Etufillari T.

Den mest prisgunstige elsykkelen for pendling

Flyer Upstreet5 7.10 elsykkel - sveitsisk kvalitet for pendling
(BILDE)
Viktig produktinformasjon oppsummert:
  • Batteri med høy kapasitet på 750 Wh
  • Den kraftige Panasonic GX Ultimate-mellomdistansemotoren med et dreiemoment på opptil 90 Nm - denne sykkelen fryser ikke!
  • Den perfekte hybridmodellen for hverdagsbruk, så vel som for lengre campingturer, selv i lett terreng
  • Høy maksvekt på 150 kg, egnet for tyngre syklister eller større last
  • Ingen forsikring kreves
  • Topp utstyrt: Abus Shield 5650L-lås, SR Suntour Mobie25 dempegaffel, 28-tommers Schwalbe Big Ben-dekk, hydrauliske skivebremser og 10-trinns Shimano Deore Linkdrive-girkasse
  • Brukervennlig fargeskjerm
  • Den sveitsiske elsykkelpioneren FLYER er kjent for sin kvalitet

Erfaringer med Flyer Upstreet5 7.10 elsykkel:

⭐⭐⭐⭐⭐

En god sykkel

En god sykkel. Føles solid når du sykler, men fortsatt lett å tråkke uten elektrisk assistanse. Enkel å sette opp.

-Tuija I.

Den beste elsykkelen for offroad

Terrengsykling er en svært populær sport. Det som er bra med elektriske SUV-er er at de er svært allsidige: Du kan bruke den samme sykkelen til hverdags og pendling, men du kan også ta en tur ut i naturen for en rolig tur. En elektrisk terrengsykkel gjør terrengsykling mye morsommere, siden du ikke trenger å bruke all energien din på å tråkke opp krappe bakker. Det sparer litt energi og kan gjøre at turen varer lenger! Men ikke vær redd for at sykling skal bli for lett - selv en elsykkel kan få deg til å svette.

Beste rimelige elektriske terrengsykkel

FitNord Ranger 200 elektrisk terrengsykkel - rimelig og allsidig elsykkel for nybegynnere
(BILDE)
Viktig produktinformasjon oppsummert:
  • Batterilevetiden er den beste i sin prisklasse - opptil 110 km på én lading!
  • 5 nivåer av assistanse opp til 25 km/t
  • Kraftig motor med 45 Nm for kjøring i oppoverbakker og i terrenget
  • Sporty ramme for allsidig kjøring
  • Ingen forsikring kreves
  • Veldig brukervennlig fargedisplay
  • Det perfekte valget for din første elsykkel!
  • Allsidig for hverdagskjøring og offroad-bruk

Erfaringer med FitNord Ranger 200 elsykkel:

⭐⭐⭐⭐⭐

Den første elsykkelen var en lønnsom investering

En veldig kul sykkel. Etter en lang pause kan du begynne å sykle igjen, og selv når du er litt sliten, kan du sykle og deretter justere tempoet etter humøret. I begynnelsen var girkassen litt klikkete, men de ble innstilt i servicen, så det er verdt å gjøre den første servicen tidlig. Sterk anbefaling! Nesten 700 km på klokken og et år i bruk.

-Tea

⭐⭐⭐⭐⭐

Et toppspill til en overkommelig pris

Her er en virkelig overraskende sammenligning av valuta for pengene. Forskjellen til den 400 € dyrere Ranger/Ava 300-modellen er ikke mye mer enn størrelsen på batteriet, og med dette «to hundre» 520Wh-batteriet kan du få 110 km på en enkelt lading. Sykkelen er lett å tråkke selv uten assistent, noe som var en virkelig overraskelse. Til min kone kjøpte jeg en Fit Nord Ava 200, som også ser veldig bra ut når du tenker på hvor forferdelig utseende mange andre sykler er. Virkelig valuta for pengene.

-Joppe

Den mest prisgunstige elektriske terrengsykkelen

FitNord Ranger 700FS elektrisk terrengsykkel - fulldempet elektrisk terrengsykkel for hard kjøring
(BILDE)
Viktig produktinformasjon oppsummert:
  • Integrert 720 Wh-batteri med høy rekkevidde under optimale forhold - 160 km
  • Kraftig 80 Nm midtmontert motor med dreiemomentføler - motoren takler bakker og røtter med letthet.
  • Mullet-design og fullfjæring gjør sykkelen spesielt smidig i humpete, hullete terreng
  • Fullfjæring: RST Blade luftfjæring og DNM bakfjæring, begge låsbare
  • Ingen forsikring kreves
  • Hydrauliske bremser, frontlykter, Shimano Deore 10-girs gir
  • Senket horisontal stang og utmerket bakkeklaring for sin klasse, noe som gjør det lettere å ta seg frem i trangt terreng
  • Designet og montert i Finland

Erfaringer med FitNord Ranger 700FS elektrisk terrengsykkel:

⭐⭐⭐⭐⭐

FitNord Ranger 700FS Elektrisk terrengsykkel

Komfortabel å sykle på, enkel å bruke, lett å løfte til tross for kompakt design. Girskift og bruk av assistentenheten ekstremt enkelt! Beste kjøpet på lenge!

-T.

⭐⭐⭐⭐⭐

Ranger 700FS

Vi testet sykkelen i Levillä og Pyhällä. Den fungerer veldig bra, med nok dreiemoment og batterilevetid. Batteriet holder godt uten lading i 2 dager med offroadkjøring. En liten mangel er løftestativet.

-Juha T.

Den beste elsykkelen for byen

Hvert år fyller flere og flere syklister veiene i byene våre. I mange byer har sykling blitt et populært alternativ til bil og kollektivtransport, og det blir stadig enklere å komme seg rundt med elsykkel. De beste elsyklene for bysykling er modeller med lav eller ekstra lav ramme, fordi de gir god ergonomi når man skal stoppe. I tillegg kommer de ofte med kurvfeste og tilbehør.

Den beste og rimeligste elsykkelen for byen

FitNord Ava 500 elektrisk bysykkel - komfortabel for bykjøring
(BILDE)
Viktig produktinformasjon oppsummert:
  • Batteri med høy kapasitet tåler finske værforhold - opptil 160 km rekkevidde under optimale forhold
  • Kraftig motor med 80 Nm dreiemoment som ikke stopper selv i de bratteste bakkene!
  • Passer ikke bare til hverdagskjøring, men også til camping og pendling - nesten hvor som helst!
  • 5 nivåer av assistanse opp til 25 km/t
  • Ingen forsikring kreves
  • Virkelig brukervennlig fargeskjerm
  • Designet og montert i Finland!
  • Godt utstyrt: lys, skjermer, bagasjebrett og lader inkludert

Erfaring med FitNord Ava 500 elsykkel:

⭐⭐⭐⭐⭐

Kvalitet for elsykling

Elsykling er enkelt og komfortabelt. Å sykle i motvind og oppoverbakker er en lek. Kilometerne går ubemerket forbi. Jeg liker et batteri av anstendig størrelse. Du trenger ikke å lade hele tiden. Stanga og styrestammen var godt justert for å finne den optimale kjørestillingen. Lysene som automatisk kommer på sykkelen ved å trykke på en knapp er et pluss. Klistremerket så ut som en klump på bildet, men til min store glede var det solid.

-Sanna T.

⭐⭐⭐⭐⭐

Dette er også verdt 5 stjerner.

Nå Ava 500. Flott sykkel. Jeg har ikke kjørt mye bil i det hele tatt, for en mann med dårlig helse kan lett tråkke 20-40 km på en sykkel, og det er svetten som er borte og beina mine takler de bratte bakkene veldig bra, fordi assistenten er utrolig effektiv, du må oppleve det selv, ellers vil du ikke tro det. Du bør prøve Ava 500 eller noen av de andre modellene, for meg ville 300 ha vært nok, men tilbudet var bare så bra at jeg endte opp med denne, og jeg har ikke angret et øyeblikk.

-Markku H.

Den mest prisgunstige elektriske bysykkelen

Winora Sinus 9 Wave i625 Wh Elsykkel - Kraftig og sikker elsykkel med kvalitetstilbehør
(BILDE)
Viktig produktinformasjon oppsummert:
  • Effektiv og sikker, ergonomisk hjulutforming som gjør det enkelt å gå av og på, perfekt for bymiljøer
  • Høy maksimal belastning på 130 kg gjør det enkelt å transportere varer
  • Kraftig Bosch Active Plus-motor med 65 Nm dreiemoment
  • Stilig integrert høykapasitetsbatteri på 625 Wh som varer lenge
  • Shimano Nexus 8-kranksett og Shimano MT200 skivebremser - inkludert fotbrems!
  • Ingen forsikring kreves
  • Nøye utvalgte Schwalbe Marathon Almotion-dekk for by- og terrengbruk

Oppsummering

Med denne informasjonen vil du definitivt være klar til å kjøpe en elsykkel og være i stand til å navigere blant de forskjellige modellene og funksjonene til elsykler. Husk at du alltid enkelt kan kjøpe en elsykkel fra Sportproffen på avbetaling eller faktura, og vi tilbyr en enkel måte å kjøpe en elsykkel direkte fra vår nettbutikk. Så ta turen til butikkene og bestill din elsykkel nå!